ISAC TESTİ – Moleküler Alerji Paneli

ALERJİ NEDİR?

Alerji, herhangi bir maddeye karşı gösterilen aşırı vücut reaksiyonu olarak adlandırılır. Alerjisi olan kişiler genellikle birden fazla etkene karşı hassasiyet göstermektedirler. Bu etkenler; polenler, akarlar, ev tozları, küf mantarları, çeşitli gıdalar ve böcek sokmaları olabilir.

ALERJİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Alerjik etkene karşı ortaya çıkan bulgular, vücudun etkilendiği bölgeye göre farklılık gösterebilir. Örneğin polenler gibi solunum yolu ile vücuda giren alerjik maddeler genellikle burun, gözler ve boğazda alerjik bulgulara sebep olurlar. Gıda alerjileri ise genellikle mide ve bağırsak problemlerine ya da ürtikere neden olur. Bulgular çok hafif olabileceği gibi yaşamı tehdit eden anafilaktik reaksiyonlar gibi ağır da olabilir.

MOLEKÜLER ALERJİ TESTİ NEDİR?

Alerji tanısını üstün seviyeye taşıyan yeni bir yöntemdir. Ana alerjenin komponentlerine (bileşenlerine) olan duyarlılık ölçülür. Hastanın hangi komponente duyarlı olduğu net bir şekilde, moleküler seviyede belirlenir. Kişinin köpeğe alerjisi varsa, dişi köpek mi erkek köpek mi olduğu bu hassas değerlendirme sayesinde tespit edilebilir. Aynı komponenti içeren farklı alerjenleri de tek seferde tespit ederek çapraz reaksiyonlara bağlı bulguları açıklar.

ÇAPRAZ (BİRDEN FAZLA ALERJENE BAĞLI) REAKSİYON NEDİR?

Huş ağacı poleni ile ilişkili gıda alerjisi bu duruma örnek verilebilir. Huş ağacı polenindeki Bet v 1 komponentinin soya ve yer fıstığı ile benzer yapıya sahip olması, Huş ağacı polenine alerjik olan birinin soya ve yer fıstığına da alerjik olacağını gösterir. Bu sayede, çapraz reaksiyona bağlı semptomlar açıklanır ve hastanın yönetiminde risklerin belirlenmesine yardımcı olur.

IMMUNOCAP™ ISAC TESTİ

ImmunoCAP™ ISAC Testi, yenilikçi mikroarray teknolojisi (biyoçip) sayesinde alerjik reaksiyonları spesifik olarak ölçen bir moleküler alerji testidir. Tek bir kan alımı kullanarak, aynı veya farklı kaynaklarda bulunabilecek ve alerjilerin %90’ından fazlasına neden olabilecek 112 farklı alerjenik bileşeni inceler.

AVANTAJLARI NELERDİR?

  • Klinik olarak onaylanmış ve kanıtlanmıştır. Alerji tanısında altın standart olan Immunocap yöntemini kullanır
  • Birden fazla etkene alerjisi olan hastalarda net tanı sağlar.
  • Rutin alerji testlerinde pozitif sonuçları olan fakat test sonuçları ile klinik bulguları arasında net bir ilişki gözlenmeyen hastalarda tanı hatalarını önler.
  • Alerjene bağlı yapılacak aşılama tedavisi için doğru hastaları belirlemeye katkıda bulunur.
  • Çapraz reaksiyona bağlı şikayetleri açıklayarak aşılama tedavilerinde başarı oranını ciddi olarak arttırır.
  • Nedeni bilinmeyen anafilaksi geçmişi olan hastaların değerlendirilmesini sağlar.
  • Beklenmeyen duyarlılıkları saptar.
  • Her yaş için uygundur ve ilaç tedavilerinden etkilenmez.
  • Bütün bunlar hastanın yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olurken, analizin ekonomik maliyeti, tek tek spesifik IgE’lerin analiz edilmesinden çok daha azdır.

KİMLERE ÖNERİLİR?

ISAC Testi, rinit, gözlerde sulanma, karın ağrısı, ishal, kurdeşen, hipotansiyon (düşük tansiyon) ve solunum güçlüğü gibi alerjik reaksiyona bağlı olabilecek bulguları olan herkes için önerilir. ISAC Testi, birden fazla etkene alerjisi olan hastalarda ve alerjinin birincil nedenini belirlemenin mümkün olmadığı tüm durumlarda yararlıdır.

 

Popüler Bülten

Alerjilerde Histaminin rolü nedir?

Klinik Biyokimya Uzmanı Biruni Sağlıklı Yaşam Laboratuvarı Danışmanı Dr. Semra Tamer Levent, “Alerjilerde Histaminin Rolü Nedir?” başlıklı konuşmasında histamin intoleransının önemine dikkat çekiyor.

#BiruniLaboratuvarı #TıbbiTahlilLaboratuvarı #SağlıklıYaşam #Histamin #Alerji #Histaminİntoleransı

 

Haberler

Çağrı Merkezi Çalışma Saatleri

💼 Çağrı Merkezi Çalışma Saatleri
🕢 07:30 – 19:30
☎️ 0850 241 77 88

 

Haberler

Hormon Metabolizma Paneli

Hormonal denge sağlıklı yaşamın anahtarıdır.

Hormonlar görevlerini tamamladıktan sonra karaciğere giderek vücuttan uzaklaştırılma sürecine girerler. Bu aşamada bazı sorunlar çıkabilir. Hormon metabolizma ürünleri ve oluşan toksik maddeler vücutta birikebilir. Sonuç olarak bazı yakınmalar ve hastalık tabloları ortaya çıkabilir.

Hormon Metabolizma Paneli test sonuçları, vücudumuzdaki hormonların işlevlerini tamamladıktan sonra vücuttan gerektiği şekilde atılıp atılmadığını göstermektedir. “Sağlıklı Yaşam” olgusunun yerini bulması için önemli bir göstergedir.

#BiruniLaboratuvarı #TıbbiTahlilLaboratuvarı #Hormon #HormonMetabolizma

 

Haberler

Hormon Metabolizma Paneli Nedir?

Biruni Sağlıklı Yaşam Danışmanı Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, Hormon Metabolizma Paneli’ni ve vücudumuz için önemini anlatıyor.

#BiruniLaboratuvarı #TıbbiTahlilLaboratuvarı #SağlıklıYaşam #Hormon #HormonMetabolizma

 

Haberler

Pazar Günü Açık Şubelerimiz

Etiler ve Ataşehir-3 Şubelerimiz Pazar Günleri de Hizmetinizdedir.

Çalışma Saatleri
Hafta İçi: 08:00 – 18:00
Cumartesi: 08:00 – 17:00 (Tüm Şubelerimiz)
Pazar: 08:00 – 17:00 (Etiler ve Ataşehir-3)

#BiruniLaboratuvarı #TıbbiTahlilLaboratuvarı #PazarGünüAçıkLaboratuvar #AçıkLaboratuvar

 

Haberler

41. Kuruluş Yıl Dönümümüz Kutlu Olsun

4 Temmuz 1983’de 15 kişilik ekibimizle hizmet hayatımıza başladık. Bugün kocaman bir aile olarak sizlere hizmet vermenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

41. Kuruluş Yıl Dönümümüz Kutlu Olsun

#BiruniLaboratuvarı #CentroLaboratuvarları #BiruniGenetikLaboratuvarı #ÇevreAnaliz #KırkBirinciYıl #Kutlama

 

Haberler

Hücresel Check-Up

Günümüzün en büyük sağlık sorunu olan kronik inflamatuvar hastalıklar adeta salgın hastalık gibi toplumda artış göstermektedir. Uzun süre hücresel seviyede seyreden düşük dereceli inflamasyon, yıllar sonra genetik yatkınlığımız doğrultusunda birçok kronik hastalığı tetikleyebilir. Kalp damar hastalıkları, diyabet, obezite, alerjiler, otoimmun hastalıklar, depresyon, Alzheimer, Parkinson ve kanser gibi pek çok hastalık kronik inflamasyon zemininde gelişir.

Hücresel Check-up Paneli ile bulgular hastalık oluşmadan yıllar önce hücresel düzeyde tespit edilerek hastalık oluşumuna müdahale edilebilir.

#BiruniLaboratuvarı #TıbbiTahlilLaboratuvarı #SağlıklıYaşam #HücreselCheckUp

 

Haberler

Hücresel Check-Up ile neler tespit edilir?

Biruni Sağlıklı Yaşam Danışmanı Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Semra Tamer Levent, sağlıklı yaşamda Hücresel Check-Up’ın öneminden bahsediyor.

#BiruniLaboratuvarı #TıbbiTahlilLaboratuvarı #SağlıklıYaşam #HücreselCheckUp

 

Haberler

Renal Panel

Böbrek sağlığınızı korumak için sıcak havalarda yeterli su tüketimine özen gösteriniz.

Renal panel ile böbrek fonksiyonlarınızı kontrol ederek böbrek sağlığınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

#BiruniLaboratuvarı #TıbbiTahlilLaboratuvarı #RenalPanel #Böbrek #BöbrekSağlığı

 

Haberler