Geçirgen (sızdıran) Bağırsak (Leaky Gut) Sendromu

Geçirgen (sızdıran) bağırsak sendromunda:

  • Besin alerjisi
  • Otoimmun hastalıklar (Hashimoto tiroiditi, tip 1 Diyabet)
  • Deri hastalıkları (Sedef, Egzama)
  • Nörolojik hastalıklar (Otizm, Hiperaktivite)
  • Fibromiyalji
  • İrritabl bağırsak sendromu
  • Kronik yorgunluk
  • Depresyon ve Anksiyete
  • Migren
  • Baş ağrısı
  • Kilo, Kilo vermekte zorlanma
  • Vitamin eksiklikleri görülebilir.

Bağırsak hücrelerinin bağlantılarını Zonulin adında bir protein sağlar. Kan zonulin düzeyindeki değişiklikler tanı koydurur.

KORONER KALP HASTALIĞININ RİSK FAKTÖRLERİ

Koroner Kalp Hastalığının risk faktörleri

  • Yaş
  • Ailesel yatkınlık
  • Sigara kullanımı
  • Hipertansiyon
  • Kolesterol yüksekliği
  • Düşük HDL-kolesterol düzeyi
  • Obezite
  • Diyabet
  • Hareketsiz yaşam tarzı

B12 Vitamin Eksikliği

B12 Vitamini Eksikliğinde

  • Yorgunluk
  • Kalp çarpıntısı
  • Nefes darlığı
  • Baş ağrısı
  • Ağrılı, kırmızı dil
  • Görme de bulanıklık
  • Kilo kaybı
  • Sinir sistemi şikayetleri
  • Unutkanlık
  • Kulak çınlaması
  • El ve ayakta karıncalanma
  • Ağız içinde aft ülserleri

görülebilir.

Gıda İntoleransı Testi

Yazı Boyutunu Değiştirebilirsiniz

Gıda İntoleransı Panelleri

Gıda İntoleransı 216

Etler: Sığır eti, Tavuk eti, Kuzu eti, Domuz eti, Hindi eti, Ördek eti, At eti, Beç tavuğu eti, Bıldırcın eti, Deve kuşu eti, Karaca eti, Kaz eti, Keçi eti, Tavşan eti,

Balıklar, Deniz Ürünleri: Somon balığı, Ton balığı, Midye, İri karides, Hamsi, Kılıç balığı, Alabalık, Dil balığı, Morina balığı, Kerevit, Ahtapot, Çipura, Havyar, Istakoz, İstiridye, Kalamar, Kalkan balığı, Levrek, Mezgit, Okyanus levreği, Ringa balığı, Sardalya, Sazan, Turna balığı, Uskumru, Yengeç, Yılan balığı,

Meyveler: Elma, Kayısı, Muz, Kiraz, Üzüm (beyaz / mavi), Kivi, Limon, Nektarin, Portakal, Ananas, Çilek, Karpuz, Armut, Erik, Geyfurt, Şeftali, Hurma, Ahududu, Avakado, Bektaşi üzümü, Böğürtlen, Frenk üzümü, Frenk üzümü siyah, İncir, Kantalup Kavunu, Kavun, Kırmızı yaban mersini, Liçi (Çin meyvesi), Mango, Nar, Papaya, Tatlı Kestane, Yaban mersini,

Sebzeler: Patlıcan, Pancar, Dolmalık biber, Brokoli, Havuç, Kereviz, Acı kırmızı biber (çili), Salatalık, Yeşil salata, Kuzu marulu, Yaban turpu, Pırasa, Soğan, Patates, Kırmızı lahana, Domates, Şalgam, Kabak, Enginar, Kuşkonmaz, Ispanak, Yeşil fasülye, Bezelye, Soya fasülyesi, Zeytin, Acı Kırmızı Biber, Arpacık Soğanı, Bahçe Nanesi, Bakla, Brüksel lahanası, Çin lahanası, Dereoto, Frenk soğanı, Göbek salata, Hindiba, Kapari, Karalahana, Karnabahar, Kıvırcık lahana, Maş fasulyesi, Meksika fasülyesi, Misket limonu, Pazı, Roka, Su kabağı, Sultani bezelye, Tatlı patates, Turp, Yer elması, Yeşil lahana, Asma yaprağı,

Tahıllar: Arpa unu, Gluten, Yulaf unu, Çavdar unu, Kılçıksız buğday, Buğday unu, Kara buğday unu, Keten tohumu, Mısır, Darı, Pirinç, Mercimek, Kuru fasülye, Nohut,

Yumurta ve Süt Ürünleri: Yumurta sarısı (tavuk), Yumurta akı (tavuk), İnek sütü, Keçi sütü, Koyun sütü, Keçi peyniri, Koyun peyniri, Yoğurt, Camambert peyniri, Çökelek, Emmental peyniri, İşlenmiş peynir, Kefir, Lor peyniri, Mozzarella peyniri, Tereyağı,

Otlar / Baharatlar: Fesleğen, Karabiber (siyah / beyaz), Tarçın, Hardal tohumu, Küçük Hindistan cevizi, Kekik, Maydanoz, İngiliz nanesi, Haşhaş tohumu, Biberiye, Dağ kekiği, Vanilya, Defne yaprağı, Kabartma tozu, Kanola, Karanfil, Kazein, Keçiboynuzu, Kimyon, Kişniş otu, Köri, Mercanköşk, Meyan kökü, Rezene, Safran, Sarı papatya, Şerbetçi otu, Tarhun, Zencefil, Bambu filizleri,

Kuruyemiş: Badem, Kaju fıstığı, Kakao çekirdeği, Fındık, Yer fıstığı, Antep fıstığı, Susam, Ayçekirdeği, Ceviz, Hindistan cevizi, Brezilya fındığı, Çam fıstığı, Kola cevizi, Kuru üzüm, Kuşburnu, Macadamia fındığı,

Diğer Etkenler: Mantar karışımı 1, Mantar karışımı 2, Bira Mayası, Hamur mayası, Bal, Kahve, Siyah çay, Ada çayı, Aloe Vera, Anason,  Aspir yağı, Yeşil çay, Siyah çay, Agar agar, Beta-Laktoglobulin,

 

Gıda İntoleransı Analizi 108 Alerjen

Etler: Sığır eti, Tavuk eti, Kuzu eti, Domuz eti, Hindi eti

Balıklar, Deniz Ürünleri: Somon balığı, Ton balığı, Midye, İri karides, Hamsi, Kılıç balığı, Alabalık, Dil balığı, Morina balığı, Kerevit

Meyveler: Elma, Kayısı, Muz, Kiraz, Üzüm (beyaz / mavi), Kivi, Limon, Nektarin, Portakal, Ananas, Çilek, Karpuz, Armut, Erik, Geyfurt, Şeftali, Hurma

Sebzeler: Patlıcan, Pancar, Dolmalık biber, Brokoli, Havuç, Kereviz, Acı kırmızı biber (çili), Salatalık, Yeşil salata, Kuzu marulu, Yaban turpu, Pırasa, Soğan,
Patates, Kırmızı lahana, Domates, Şalgam, Kabak, Enginar, Kuşkonmaz, Ispanak, Yeşil fasülye, Bezelye, Soya fasülyesi, Zeytin, Sarımsak

Tahıllar: Arpa unu, Yulaf unu, Çavdar unu, Kılçıksız buğday, Buğday unu, Kara buğday unu, Keten tohumu, Mısır, Darı, Pirinç, Mercimek, Kuru fasülye

Yumurta ve Süt Ürünleri: Yumurta sarısı (tavuk), Yumurta akı (tavuk), İnek sütü, Keçi sütü, Koyun sütü, Keçi peyniri, Koyun peyniri, Yoğurt

Otlar / Baharatlar: Fesleğen, Karabiber (siyah / beyaz), Tarçın, Hardal tohumu, Küçük Hindistan cevizi, Kekik, Maydanoz, İngiliz nanesi, Haşhaş tohumu, Biberiye, Dağ kekiği, Vanilya

Kuruyemiş: Badem, Kaju fıstığı, Kakao çekirdeği, Fındık, Yer fıstığı, Antep fıstığı, Susam, Ayçekirdeği, Ceviz, Hindistan cevizi

Diğer Yiyecekler: Mantar karışımı 1, Mantar karışımı 2, Bira Mayası, Hamur mayası, Bal, Kahve, Siyah çay

Helicobacter Pylori Nedir?

Helicobacter pylori nedir?

Helicobacter pylori, mide yüzeyinin kronik iltihabına ve ülserlerine yol açan bir bakteridir.

Mide duvarına tutunarak inflamasyona yol açabilir.

Toplumda H. pylori taşıyıcılığı; gelişmiş ülkelerde %10 – 50, gelişmekte olan ülkelerde ise %80 civarındadır.

Genellikle çocukluk döneminde vücuda alınan H. pylori uzun yıllar sonra hastalık bulguları vererek ortaya çıkabilmektedir.

Mutlu Yıllar Dileriz – 2018

Biruni Laboratuvarı ailesi olarak sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu yıllar dileriz.

Balık Tüketiminin Faydaları

Balık tüketiminin faydaları

Balığın faydaları nelerdir?

  • İçeriğinde A, D, E, B2, B12, B3 ve kalsiyum, selenyum, folik asit ve fosfor barındırıyor.
  • Protein bakımından zengindir.
  • Kan basıncının düşürülmesinde etkilidir.
  • Beyin fonksiyonlarını geliştirir.
  • Ritim düzensizliğini önler.
  • Alzheimer’ı önlemeye yardımcı olur.
  • Kolesterolün dengelenmesini sağlar.

Hamilelik Diyabeti Riskine Karşı Tarama Testi Yaptırmayı İhmal Etmeyin

Hamilelik Diyabeti riskine karşı tarama testi yaptırmayı ihmal etmeyin.

Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

Ülseratif kolit belirtileri nelerdir?

  • Karın ağrısı – Kramp şeklinde olabilir, genellikle sol taraftadır.
  • İshal – Bağırsağın içini örten tabaka daha fazla iltihaplı ve yaralı duruma geldikçe, barsak, kolondan geçen atık maddelerdeki suyu emme yetisini kaybeder ve bu ishale neden olur.
  • Kanlı ve mukuslu dışkı – Hasar gören, yaralanmış örtü tabakası, bol miktarda mukus ve kan üretebilir, bu da dışkı ile atılır.

Kolit Panelimizdeki Testler

  • ASCA IgA
  • ASCA IgG
  • c-ANCA
  • p-ANCA
  • CA 19-9
  • CEA
  • Kalprotektin

PANORAMA TESTİ

Bebeğinizin sağlığı hakkında daha fazlasını keşfedin

Doğum öncesi bir DNA tarama testi olan PanoramaTM, bebeklerde var olabilecek belirli genetik hastalıklar hakkında bilgi sağlamaktadır.

Panorama Testi hakkında ayrıntılı bilgi almak için Biruni Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://birunigenetik.com.tr/panorama-testi/