Yükleniyor Etkinlikler

« All Events

  • Bu etkinlik geçti.

Gıda İntoleransı

14 Ekim 2016

GIDA INTOLERANSI VE ALERJİSİ NEDİR ?

Gıdalara karşı duyarlılık tüm toplumların yaklaşık beşte birinde görülen yaygın bir durumdur. Baş ağrısı, deri döküntüleri, nefes darlığı, bulantı, kusma, karın ağrısı, ödem, davranış değişiklikleri ve bağırsak faaliyetlerinde meydana gelen değişikliklerin (ishal, kabızlık, gaz) altında genellikle alınan gıdalara karşı gösterilen reaksiyonların yattığı düşünülmektedir. Gıdaların tolere edilmemesine bağlı bu türden şikâyetleri olduğunu iddia eden insanların oranı genel nüfusun yaklaşık %5’ ini meydana getirirken, gıdaların tolere edilememesine bağlı olarak en sık görülen tablo irritabl bağırsak sendromu’dur. (iBS) Bu sendromdan şikâyetçi olan hastaların %20-65 kadarı sebebin gıdalar olduğunu dile getirmektedirler. Yapılan bazı araştırmalar iBS hastalarının kuşkulu gıdaları kesmeleri neticesinde belirtilerin azaldığı veya ortadan kalktığını göstermiştir.

 

Gıda intoleransi ve alerjisi bültenimizin tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Diğer bilimsel bültenlerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Detaylar

Tarih:
14 Ekim 2016
Etkinlik Kategori:

Mekan

Biruni Laboratuvarları
İstanbul, Türkiye + Google Haritalar

Detaylar

Tarih:
14 Ekim 2016
Etkinlik Kategori:

Mekan

Biruni Laboratuvarları
İstanbul, Türkiye + Google Haritalar